تغذیه مناسب، سرمایه‌گذاری زیربنایی برای سلامت همگانی است

1404/07/23
تعداد بازدید :98

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به روز جهانی غذا، گفت: برنامه‌ریزی غذایی نه تنها یک نیاز اولیه، بلکه یک سرمایه‌گذاری اساسی برای ارتقاء سطح سلامت جامعه، افزایش بهره‌وری و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت و فشار خون محسوب می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دکتر امیر مرسا سرپرست معاونت غذا و دارو، در راستای روز جهانی غذا، اظهار کرد: تغذیه مناسب، فقط یک‌نیاز اولیه نیست، بلکه سرمایه گذاری زیر بنایی برای سلامت همگانی، افزایش بهره وری و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و فشارخون و همچنین ایجاد سد دفاعی در برابر بیماری ها است.

 وی افزود: 24 مهر ماه مصادف با ۱۶ اکتبر که در تقویم سلامت جهانی به مناسبت تأسیس سازمان بین‌المللی خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است، فرصتی برای توجه به موضوع غذا و اهمیت آن در رشد و تقویت عملکرد بدن و همچنین ایجاد دفاع در برابر بیماری‌ها است. تغذیه مناسب، صرفا یک نیاز اولیه نیست، بلکه سرمایه گذاری زیر بنایی برای سلامت همگانی، افزایش بهره وری و کاهش بار بیماری های غیر واگیر مانند دیابت و فشارخون است.

 سرپرست معاونت غذا و دارو، با اشاره به شعار روز جهانی غذا در سال 2025 با عنوان «دست در دست هم برای غذاهای بهتر و آینده‌ای بهتر» گفت: این شعار بیانگر لزوم همکاری‌های ملی و جهانی در مسیر تولید غذای سالم، کاهش آلودگی و بهبود تغذیه است.

 دکتر مرسا تصریح کرد: شعار امسال به روشنی بیان می‌کند که دسترسی به غذای کافی و سالم، یک حق اساسی برای همه انسان‌هاست و نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی خواهد داشت.

 وی عنوان کرد: غذاهای مغذی، تضمین کننده رشد جسمی- شناختی کودکان و بهبود کیفیت زندگی در تمام سنین  می باشد.

 دکتر مرسا ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا، این روز را به همه همکاران معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان و همچنین فعالان و ذی نقشان در زنجیره تأمین و تولید غذا، شامل واحدهای تولیدی از پیش تولید تا عرضه و مسؤولین فنی متعهد و حامیان سلامت غذا تبریک گفت و بر لزوم تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و سالم تأکید کرد.

 سرپرست غذا و دارو در پایان یادآور شد: کاهش تأثیرات منفی مواد غذایی غیرایمن بر سلامت مردم نیازمند همکاری و تعامل نهادهای دولتی، دستگاه های نظارتی، تولید کنندگان، وارد کنندگان، مسؤولین فنی و مصرف کنندگان بوده و کلیه عوامل در قبال انجام وظایف خود باید همواره مسؤولیت پذیر و پاسخگو باشیم.

سامانه های دانشگاه